keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Näyttelyvalmistelut lapsiperheessä

Nyt kun seuraava näyttely on jo muutaman päivän päästä, laitan tänne myös Suomen kesyrottayhdistyksen forumille kirjoittamani tekstin siitä, miten kävi viime kerralla.

"Aloita ensimmäisen rotan kynsien leikkuu, jonka aikana vahdi lasten leikkejä sivusilmällä. Siirry pesuvaiheeseen ensimmäisen rotan kanssa. Kastele, vaahdota ja aloita puunaus. Muista kieltää 1,5-vuotiasta, joka yrittää kiivetä keittiön pöydälle. Keskity hetki rottaan ja havahdu rikkoontuvan lasin ääneen. Pidä kiinni saippuoidusta rotasta ja huuda samalla ohjeita lapselle, joka nyt laskeutuu pöydältä aikomuksenaan tutkia lasin sirpaleita. Jätä rotta kahdeksi sekunniksi altaaseen ja nappaa lapsi syliin. Pidä lapsi kaukana sirpaleista jalkoja apuna käyttäen ja suorita samalla rotan pesu loppuun. Muista myös selittää isommalle 3,5-vuotiaalle mitä tapahtui, miksi, lattialle ei saa mennä, miksi, voiko sohvaa pitkin kulkea, miksi. Vahdi lapsia ja kuivaa rottaa kun asunnon toinen aikuinen siivoaa sirpaleet.

Ole kiitollinen kun kahden muun rotan valmistelut sujuvat ongelmitta.

Illalla laita tavarat valmiiksi, pakkaa eväät jääkaappiin, käy suihkussa, valmistele boksi. Kaadu sänkyyn muutaman tunnin unille, kun samaan aikaan pienempi alkaa itkeä sängyssä. Hae lapsi viereen ja yritä saada takaisin uneen. Huomaa lapsen olevan kipeä. Etsi lääkettä, punnitse vaihtoehtoja lähteä lääkäriin yöllä vai vasta aamulla. Laula unilaulua, silitä, lapsi melkein nukahtaa, herää taas itkemään.. Kierre jatkuu, tee päätös perua näyttelyreissu.

Toivo parempaa onnea ensi kerralla."

Nyt siis sormet ristiin ja peukut pystyyn, että tällä kertaa päästään näyttelyyn asti ja ilman lasinsirpaleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti