torstai 24. maaliskuuta 2011

Lasten ja rottien yhteiselämää

Lasten touhuja on ihana seurata! Varsinkin kun tytöt keksivät yhdessä uuden hauskan leikin ja iloiset äänet täyttävät talon. Ihanaa on myös, kun tytöt halaavat toisiaan tai kävelevät ulkona käsi kädessä.

Rottien touhuja on hauska katsella! On liikuttavaa, kun löytää koko lauman nukkumasta vieretysten. Tai kun nuori rotta isompien esimerkkiä seuraten kiipeää syliin.

Ja sitten kun touhussa ovat mukana niin lapset kuin rotatkin, on äidillä kiire, kun vahdittavia on viisi! Lapset innostuvat, kun saavat "leikkiä rottien kanssa". Antavat rotan haistella kättä, silittävät, rapsuttavat ja antaisivat rotille herkkupalaksi vaikka omat karkkipäivän karkkinsakin jos saisivat siihen luvan. Ja rotat juoksevat innoissaan haistelemaan näitä mielenkiintoisia pikkuihmisiä, yrittävät kiivetä pienelle olkapäälle ja tietävät, että pikkuihmisiltä saa usein jotain syötävää.

Välillä tulee toki "kahnaustakin", jos rotta on vienyt paikan äidin sylistä tai ihmislapsi istuu rotan paikalla sohvalla.


Useimmiten lasten ja rottien yhteiselo on kuitenkin iloista opettelua puolin ja toisin. Oppitunnin pysyvänä aiheena on miten pienen ihmisen tai eläimen kanssa ollaan ja seurustellaan. Rottaa ei saa satuttaa, eikä ihmislapsen sormia maistella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti